Inspiratie. Motivatie. Persoonlijke groei. 

Waarom komt die to-do-list nou niet af?

 Je kent het vast wel; je hebt jezelf doelen gesteld, en het lukt maar niet om ze te bereiken. Op de één of andere manier komen er altijd weer dingen tussen die belangrijker lijken. Ik loop daar zelf ook regelmatig tegenaan. Waar gaat het mis? Lees meer » 

We hebben allemaal wel iets

Iedereen heeft wel iets wat 'niet goed is', iets wat hij graag zou willen veranderen. Kunnen we daar met zijn allen nu eindelijk eens eerlijk over zijn? Je hoeft jezelf niet te verbergen, je bent perfect zoals je bent... Lees meer » 

Goed is goed genoeg

Een weekendje weg boeken leverde bij mij altijd stress op. Want: ik vind een enig hotelletje. Mooie kamers, ontbijt inclusief of in een tof barretje om de hoek, goede afstand vanaf het centrum, alles in orde. Toch? Maar…. Ik lees dan op Zoover tussen alle goede reviews één verhaal van iemand die wat minder tevreden was. Want in de buurt waar het hotelletje staat is het best wel druk. Toch nog maar even verder kijken dan... Lees meer » 

Stop met snoozen. Sta gewoon op!

Je wekker gaat. Slaperig strek je je arm uit en druk je op de snooze-knop. Na 10 minuten nog een keer. Als je dan écht je bed uit moet ben je eigenlijk nog steeds niet uitgeslapen. Je kijkt op de klok en vloekt binnensmonds. Gauw je bed uit nu, douchen, aankleden, ontbijten (of niet…) en je springt met een gestresst gevoel in de auto of op je fiets. Herkenbaar?  Lees meer » 

Smile!

Dat je op de fiets zit en het regent, en dat dan ook het stoplicht net op rood springt, terwijl je al wat aan de late kant bent (ben je al gestopt met snoozen?:)). Herkenbaar? Voor mij wel. Met de mondhoeken naar beneden peddel je door. Geen beeld om vrolijk van te worden, wel?  En toch is het goed om juist dan een glimlach op te zetten. Ook al voel je je verre van vrolijk en heb je helemaal geen zin om te lachen. Doe het toch! Lees meer » 

De kracht van (opr)echtheid

Ben jij écht jezelf als je je voorstelt aan iemand in een zakelijke omgeving? Stel, je bent op een netwerkborrel en iemand vraagt je wat je doet. Je weet maar nooit, misschien is de persoon die voor je staat wel een potentiële klant! Je maakt razendsnel een inschatting van wat de persoon tegenover je zou willen horen en geeft een antwoord wat daarop aansluit. Of… Lees meer » 

Helpen ze, zelfhulpboeken?

Zelfhulpboeken, veel mensen kunnen er een flinke boekenplank mee vullen, al dan niet gelezen. Het staat ook zo mooi, als die prachtige boeken op de plank. En je kunt ermee bewijzen dat je werkt aan jezelf. Dat toon je aan de buitenwereld. En aan jezelf. “Ik? Niet in staat tot zelfreflectie? Jawel hoor, kijk maar. Ik heb laatst nog dit boek gelezen!” Lees meer »

Hoe zorg je voor jezelf?

Iedereen die wel eens heeft gevlogen weet het; in geval van nood zorg je eerst dat je zelf een zuurstofmasker opzet, voordat je anderen daarbij helpt. En dat vinden we allemaal heel normaal. Niemand heeft er immers wat aan je als je in ademnood verkeert. Lees meer »

Iedereen een coach

“Een coach? Nee, dat is niks voor mij. Al dat psychologische gezwets…” Wel eens gehoord?

Ik wel. Vaak. Helaas. Hoewel ik merk dat het voor mensen steeds gebruikelijker wordt na te denken over hun mindset, meditatie steeds minder geitenwollensokkerig lijkt te worden en meer en meer bedrijven zich bekommeren om het welzijn van hun medewerkers lijkt er nog altijd een taboe te rusten op het bezoeken van een coach of psycholoog. Veel mensen komen er nog altijd niet graag voor uit dat ze een coach in de arm genomen hebben. Lees meer »

Verandering

“Het is hier prachtig hoor, maar ach, we zijn hier ook wel weer een beetje uitgekeken. We willen wel weer eens wat anders” zei ze. Ze waren er een week.

We waren op een zonovergoten camping in het hart van de Provence. Een rivier erbij, een zwembadje, warme dagen, zwoele avonden, omgeven door wijnvelden en de geur van lavendel. Schitterende vergezichten. Het ene kasteel in de omgeving nog mooier dan het andere en het aantal idyllische dorpjes, schuin tegen de heuvels opgebouwd, was niet op twee handen te tellen. En de vrouw met wie ik sprak was na een week “een beetje uitgekeken”. Lees meer »

Iedereen op breiles

Vroeger tekende ik veel. Ik schreef ook veel verhalen. Het gaf me enorm veel voldoening, zo’n tekening waar ik lang aan had gewerkt afronden, het laatste punt zetten achter een verhaal, het maakte me blij. En toch ben ik ermee gestopt. Lees meer »